Spar store beløp på enkle inngrep i din bolig

Trondheim VVS AS

Spar store beløp på oppvarmingen med luft til luft varmepumpe

Få montert en varmepumpe av Trondheim VVS til fastpris.
Sjekk ut prisene våre her!

Varmepumper en av de mest effektive varmekildene vi har. Prinsippet er enkelt, og bygger på at gasser og væsker øker i temperatur dersom de utsettes for trykk. Ved å utnytte dette, kan pumpen hente ut varme – selv fra nokså kalde omgivelser.

Årsvarmefaktoren er mye mer interessant enn effektfaktoren, altså KW pumpen avgir. Årsvarmefaktoren avgjør hvor mye energi du sparer med et varmepumpeanlegg; den uttrykker hvor mye varmeenergi anlegget leverer i forhold til hvor mye elektrisk energi det bruker i løpet av et år. Du finner teoretisk årsvarmefaktor også kalt for SCOP. Den angir hvor stor energigevinst du i beste fall kan forvente –  i et perfekt utformet anlegg som fungerer bra. Faktisk årsvarmefaktor kalles SPF (seasonal performance factor). I praksis er det vanskelig å oppnå like høy årsvarmefaktor som de teoretiske. Når du sjekker SCOP, bør du være nøye med å bruke den verdien som gjelder for klimasonen der du bor.

Merk deg at dobbelt så høy årsvarmefaktor ikke betyr dobbelt så høy energigevinst. For eksempel gir årsvarmefaktor på 3 i beste fall 67 % energisparing, mens årsvarmefaktor på 6 kan spare inntil 83 % energi. I begge tilfeller forutsetter det at anlegget er optimalt utformet og fungerer bra.

Vi sørger selvfølgelig for at din varmepumpe blir montert slik den skal.

 

Avgitt varmeeffekt på varmepumpen

Avgitt varmeeffekt forteller hvor mye varme luft-til-luft-varmepumpen leverer ved en bestemt ute-temperatur (med 20 °C inne som standard). Dette er viktig når du skal finne ut hvor kraftig varmepumpe du trenger til boligen din. Det er også interessant hvis du er opptatt av å få mest mulig ut av varmepumpen på kalde dager. En tommelfingerregel vi bruker er at du trenger 60w. pr m2.

 

Har du allerede en varmepumpe?

Husk å vedlikeholde den, dette minimerer strømforbruket og forlenger levetiden til varmepumpen.
Finn frem rengjøringsmanualen til varmepumpen din og følg prosedyren som beskrevet.
hvert andre år anbefales det varmepumpeservice av kjøleteknikker. Det kan du bestille her. Trykk her

Spar store beløp på oppvarmingen av varmtvann

Vi har dem alle sammen i boligene våre – de uunnværlige varmtvannsberederne. Varmtvannstanken tilfører livene våre hygiene og komfort, men de gjør det ikke gratis. Mellom 10 og 20 prosent av strømmen norske familier bruker, går nemlig via varmtvannsberederen.Med utgangspunkt i et så stort energiforbruk, har det selvsagt stor betydning hvor effektiv varmtvannsberederen din er.

De fleste merker ikke noe problem med varmtvannsberederen før vannspruten står i veggen. Er berederen eldre enn 20 år så er det på høy tid å vurdere utskifting. Som regel finner du produksjonsåret på et skilt ved strøminntaket.
Anbefalt utskifting er etter 15år.

Penger å spare
En ny varmtvannsbereder er ikke bare en billig investering i økt sikkerhet og komfort, det er også mye å spare på strømforbruket.
Dagens varmtvannsberedere har 30-50% bedre isolasjon enn eldre modeller og det kan bety penger spart på strømregningen.

Trondheim VVS tar hele jobben til fastpris.
Vi har dyktige fagfolkene som hjelper deg med å velge ny bereder til fast lavpris. trykk her 
Vi sørger for å fjerne den gamle og få den nye trygt installert. Så du kan nyte varmen, uten bekymringer.

Renner klosettet eller blandebatteriet? Da renner pengene rett i vasken.

— Om toalettet står og renner litt hele tiden, kan det bli kondens på rørene inne i veggen. Dette kan igjen gi grobunn for skjulte sopp- og råteproblemer.
Et annet problem er vannmengdene som går med. I verste fall kan det gi en kjemperegning når de kommunale avgiftene skal betales.

Hvordan kan man unngå dette?

Det er ikke bare toaletter der man både ser og hører sildringen som har et problem. Ofte kan sildringen skje i det skjulte.

— Et triks er å følge med på vannspeilet som ligger i klosettet når det ikke er i bruk. Dersom det er urolig, vitner det om at vannet sildrer. Et annet er å følge med på porselenet – dersom det får en mørkere stripe, er det gjerne lekkende vann som lager det. Et tredje triks er å følge med på lyden. Dersom klosettet begynner å suse uten at noen har spylt ned, er det også et tegn på vann på avveie

En annen måte å avdekke problemet på, er å vente en stund etter nedspyling, og så tørke med toalettpapir rundt kanten. Dersom det er vått igjen der etter en stund, er det også tegn på lekkasje.

Stort sett er det eldre toaletter som begynner å sildre. Nye klosetter har som oftest pakninger og slitedeler intakte, men dersom de er feilmontert eller av spesielt dårlig kvalitet kan også de lekke.

Hvis klosettet er over 15 år er det modent for utskifting og ikke økonomisk lurt å reparere på. Du kan da benytte deg av fastpris på klosett-skifte her. Trykk her! om du holder til i Trøndelag.

 

Blandebatteri som lekker er det mye lettere å legge merke til.
drypper servantbatteriet eller dusjbatteriet en tynn stråle, må du regne med at det koster deg nærmere 800 kroner året.
Har man i tillegg vannlekkasje fra vannlåset eller avløp kan dette medføre store kostnader.

Vi hjelper deg selvsagt med reparasjon eller skifte av blandebatteri -se våre fastpris her

 

Mange betaler for mye i vannavgift. Ved å installere vannmåler kan du spare flere tusen kroner i året.

Dersom du ikke har installert vannmåler i boligen din, betaler du en fast sats i vannavgift til kommunen. Vannverkene skal drives til selvkost, og kostnadene deles på kommunens innbyggere.

– Dette kan slå uheldig ut for ganske mange boligeiere. Et pensjonert ektepar i et stort hus hvor barna er blitt voksne og flyttet ut, har nok langt mindre vannforbruk enn hva kommunen beregner uten vannmåler.

Når kommunene beregner grunnlag for vann- og avløpsgebyr er det antall kubikkmeter vannforbruk det regnes gebyr for. Det er vanligste å beregne forbruket ut fra boligens areal multiplisert med et anslått forbruk pr. kvadratmeter og legge til et abonnementsgebyr.

Ønsker du pris på å sette inn vannmåler, dette kan våre rørleggere utføre kjapt og rimelig.
Vi monterer vannmålere i Klæbu, Melhus, Malvik,Stjørdal og Trondheim kommune. Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud -trykk her

 

Kontakt oss på telefon 40 47 40 40  vi hjelper deg å spare penger.

 

Gå til toppen