Pensjonere din gamle varmtvannsbereder

Burde du pensjonere varmtvannsberederen din

Gamle varmtvannsberedere som går lekk påfører flere tusen nordmenn vannskader hvert år. Mange beredere er så gamle at de bør byttes.

 

En varmtvannsbereder i rustfritt stål har en forventet levetid på 20 år, ifølge Sintef. Er varmtvannstanken din over 20 år bør  du forberede seg på å måtte bytte tank. Det kan være my billigere å bytte tanken før det går lekk.

– En varmtvannsbereder holder i cirka 20 år før den bør skiftes ut fordi da kan pakninger ryke, og blandeventiler og varmekolbe har nådd sin pensjonsalder og i værste fall blir det korrosjon og hull i varmtvannstanken.

De gamle varmtvanns berederne bruker bruker veldig mye mere strøm en dagens tanker. Både ifm. isolasjons evnen og kolbe kvaliteten.

Skadeomfang avhengig av plassering av varmtvannstanken

Hvor varmtvannsberederen din er plassert, er avgjørende for hvor prekært det er for deg å bytte. Det aller beste er om varmtvannsberederen står i et våtrom med membran, eller nær en sluk. Varmtvannstanker som er gjemt i tak, eller i skap i usikrede rom som bod eller kjøkken, kan rekke å gjøre stor skade før du oppdager det. Sopp, mugg, vannskader og råte skader blir som oftes omfanget av en slik lekkasje. Må varmtvannsberederen fortsatt stå i samme “ugunstige” plass monterer vi en magnetventil som stenger vannet automatisk ved lekkasje.

Spar tusenlapper

Det er ikke billig å bytte varmtvannstank. Et lite plaster på det økonomiske såret er det likevel at du vil kunne kutte strømregningen din. Beregninger fra Enova viser at rundt tyve prosent av strømregningen din går til oppvarming av vann, og bytter du ut et gammelt strømsluk med en ny og mer effektiv variant, vil du redusere varmetapet med opptil 50 prosent.

– Den mest solgte varmtvannsberederen i Norge som Trondheim vvs benytter til sine kunder ( OSO ) har 35 prosent bedre isolasjonsevne enn eldre modeller. Redusert varmetap gjør at en familie kan spare flere tusen kroner på strømregningen på få år,

 

Se våre tilbud på skifte av varmtvannstank her ( Inkludert montering, deler og tank )