Nå skal blandebatteriet være innebygd – og svart

Trondheim VVS AS

 

Nå skal blandebatteriet være innebygd – og svart. Skjultanlegget er av typen Tapwell med Purus slukrenne.

 

Tidsriktig bad? Vi i Trondheim VVS har løsningen!

 

Tiden da alle blandebatterier var vegghengte, kromfargede klumper er forbi. Nå skal armaturene være innebygd, og gjerne farget i messing eller svart.

 

Frittstående, sølvblanke armaturer (og vannkraner) har vært nærmest enerådende på norske bad de siste tiårene. Men den siste tiden har dette bildet endret seg sakte men sikkert. For utvikling i rørfaget og økt interesse før interiør og design gjør nå at stadig fler bygger inn armatur i veggen, og velger nye, spennende farger på kraner og håndtak.

 

For 15 år siden var det rørleggeren som bestemte hvilket armatur du skulle ha på badet, og det ble noe han hadde i bilen. I dag er det forbrukeren som velger, og som regel har damene siste ordet, sier Leif-Erik Haaland, markedssjef i Tapwell.
Petter Normann Næss til Trondheim VVS har merket det samme og er helt enig med Leif-Erik, skal vi leverer tidsriktige bad med X-faktor må vi levere de produktene folk finner på sosialemedier som Instagram og Facebook.
Nøkkelen for å kan velge de spesielle produktene er at vi sammen med kunden har en dialog før skjultanlegget monteres opp på badet, da kan vi kjøre klart for godkjente designløsninger.

 

Innebygde toaletter har vært på markedet i mange år, og nå tilbyr også mange produsenter løsninger for innbygging av armaturer til vaskeservant, badekar og dusj, i tillegg til vannkraner i moderne farger. Etterspørselen etter slike løsninger har økt betraktelig i bransjen de siste fire årene.
Fordelen med at vi leverer produktene for deg er at da vet både dere og vi at produktene er laget og godkjent iht. norsk standard. Vi monterer bare produkter vi kan gå gode for.

 

Matt er det nye svart

En rekke produsenter leverer nå servantkraner i spreke fargevariasjoner. Mange eksperimenter med forskjellige finisher over kjente temaer som krom, messing og kobber. Er dette interessant kan du sjekke ut merker som blant annet Damixa, Gustavsberg, Newform, Damixa, Hansgrohe og Grohe.

 

Vågale Vola tilbyr også kraner i knæsj oransje, rosa, blå også videre, mens en annen stilfavoritt er Tapwells armaturserie i matt svart.

 

– Etterspørselen etter armatur i farger har økt gradvis. Det startet forsiktig med armaturer i messing og kobber, men etter at vi lanserte armaturserien i matt svart, har det tatt helt av. Det er den ”alle” skal ha.

 

Lekkasjesikre løsninger

Mens folk tidligere var redde for å bygge noe inn i veggen på badet av frykt for vannlekkasjer, stoler nå de fleste på at innebygde løsninger er like trygge som de som henger utenpå veggen.

 

Tapwell sin løsning for innbygging av armaturer er sertifisert av Sintef og vi i Trondheim VVS har god erfaring med disse kranene. Alle koblinger ligger inne i en egen boks i veggen, som igjen er koblet til en slange som renner ut ved sluket. Hvis det skulle bli lekkasje vil altså vannet renne inn på badet, ikke inn i konstruksjonen.

 

Denne løsning krever heller ingen inspeksjonsluke, noe mange ser som en fordel. Tidligere var det som regel slik at hvis du skulle bygge inn armatur på badet, måtte du ha en ganske stor luke i veggen på rommet ved siden av.

 

Også tyske Hansgrohe og danske Vola tilbyr løsning for innbygging av armaturer, med ulike løsninger for inspeksjonsluke. Men begge disse produsentene tilbyr lekkasjesikring, slik at det i prinsippet ikke er «farligere» med innbygging enn armaturer utenpå veggen.

Her ser du hvordan man løser tettingen med membran og det innebygde batteriet fra Tapwell.

 

Minst mulig rør

Den viktigste årsaken til at folk ønsker seg innebygde armaturer på badet er det estetiske. De ønsker minst mulig rør og andre ting som forstyrrer det ellers minimalistiske uttrykket. Med dagens innbyggingsløsninger trenger du heller ikke å fôre ut veggen ekstra – det skrus rett fast i lektene – og plassen på baderommet blir heller større enn mindre. Veggen må være 4″ ( 9,8cm ) Det er på generelt grunnlag ikke anbefalt tynnere vegg for flis med cc 60 mellom stenderene.

 

Det er viktig at du bestemmer deg for om du skal ha innebygde armaturer så tidlig som mulig i byggeprosessen. Det er for sent når veggen er ferdig flislagt. Men her er det litt forskjellig ut fra hvilken produsent du velger – for eksempel Hansgrohes løsning er slik at innbyggingsboksen i veggen er kompatibel med ulike armaturer og du kan vente med endelig beslutning til ganske sent i prosessen.

 

Dette betyr også at du kan skifte ut utstyret i ettertid dersom du for eksempel ikke liker designet. Det kan jo være aktuelt ved kjøp av ny bolig – det er ikke sikkert du har samme smak for hvordan badet skal se ut som tidligere eier.

 

Det koster naturligvis noe ekstra å få et bad med ”skjult anlegg” men dette er stadig flere villige til å spandere på seg.

 

Og uansett hvilken løsning du velger er det viktig at installasjonen blir utført av en sertifisert rørlegger med god kunnskap om renovering av bad. Ta gjerne en ekstra sjekk av referanser før du velger håndverkerfirma for å forsikre deg om at de har prøvd å installere innebygde armaturer tidligere. Velger du Trondheim VVS som leverandør kan du være trygg på at din sikkerhet blir ivaretatt.

 

 

Fordeler med innbygging

– Rør og armaturer blir skjult i veggen, du sparer plass og det blir lettere med renhold.

– Du slipper å dunke borti blandebatteriet når du dusjer.

– Du kan få det badet du drømmer om.

 

Ulemper med innbygging

– Høyere kostnad, både ved installasjon og eventuelle skader.

– Først og fremst aktuelt ved totalrenovering av bad – og du må bestemme deg tidlig i prosessen.

Gå til toppen