Montere lekkasjestopper2024-06-21T09:20:22+02:00

Montere lekkasjestopper

Trondheim VVS har fastpris på montering av automatisk lekkasjestopper i Trondheim og omegn

Eksempel på en magnetventil som stopper lekkasjer. Ovenstående eksempel er en enkel lekkasjestopper. Ved montering av dobbel, monteres en ekstra magnetventil.

#1: Enkel automatisk lekkasjestopper: Fastpris inkludert nødvendige deler og arbeidstid: 5990,-

#2: Dobbel automatisk lekkasjestopper: Fastpris inkludert nødvendige deler og arbeidstid: 7490,-*Automatisk lekkasjestopper krever tilgjengelig stikkontakt (ikke inkludert). Gjerne les mer nedenfor.

#1: Enkel automatisk lekkasjestopper (sikrer kaldtvannet på kjøkkenet og monteres blant annet for å sikre oppvaskmaskina).

Fastpris inkludert nødvendige deler og arbeidstid: 5990,- inkludert moms.

#2: Dobbel automatisk lekkasjestopper (sikrer kaldt og varmt vann på hele kjøkkenet).

Fastpris inkludert nødvendige deler og arbeidstid: 7490,- inkludert moms.

Prisene krever fri tilkomst. Vi gjør oppmerksom på at det må være tilgjengelig stikkontakt rett ved der installasjonen skal utføres (Installering av stikkontakt er ikke med i prisen).

 

*Automatisk lekkasjestopper: Mangler du stikkontakt rett ved der utekran skal være, koordinerer vi gjerne med vår samarbeidspartner, slik at en elektriker kan montere stikkontakt til lekkasjestopperen. Fastpris fra elektriker vil være 1990,-. Da vil denne summen legges på faktura fra oss i Trondheim VVS. (Forbehold fra elektriker: At eksisterende kurs kan benyttes, at eksisterende anlegg i forskriftsmessig stand og at det er fri tilkomst.  Strøm hentes fra eksisterende jordet stikkontakt, som er maks 6 meter fra ønsket plassering for ny stikkontakt. Ledning legges i utgangspunktet åpent).

Har du spørsmål eller ønsker å bestille? Ring 40 47 40 40 eller benytt vårt kontaktskjemaet under. Du kan også sende e-post til post@trondheimvvs.no. Mer informasjon om lekkasjestoppere finner du under kontaktskjemaet.

Informasjon

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser skadeomfanget etter vannlekkasjen.

Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper. I følge vannskadestatistikk fra forsikringsselskapene oppstår hele 20% av vannskadene i hjemmet i tilknytning til løse vanninstallasjoner som vaskemaskin, oppvaskmaskin, bereder, kaffemaskin, kjøleskap etc. Ettersom disse installasjonene ofte er montert på steder uten membran og vannsikret gulvflate kan skadeomfanget blir stort ved lekkasje dersom den ikke oppdages raskt.

Vi har rørleggere god erfaring med montering av lekkasjestoppere. Vi anbefaler at en av våre fagpersoner foretar installasjon.
på den måten får vi kartlagt boligens vannsikringsbehov, samt. plassert magnetventilen / magnetventilene på riktig plass.

Stopper vanntilførselen
En lekkasjestopper hindrer ikke lekkasjer i å oppstå, men vil automatisk stoppe vanntilførselen ved registrering av lekkasje, avgi et lydsignal, og dermed begrense skadeomfanget ved at den forhindrer store mengder vann i å lekke ut. Dette kan spare deg for et betydelig arbeid i etterkant av en skade, og for store summer.

Lekkasjestoppere består vanligvis av lekkasjedetektor, styreenhet og stengeventil. Lekkasjedetektoren er som regel en fuktføler utformet som en kabel eller en punktsensor, som legges ut langs gulvet, for eksempel i kjøkkenbenk. Registrerer den fukt i et av punktene vil styreenheten motta et signal fra lekkasjedetektoren for deretter å lukke stengeventilen. Stengeventilen som vanligvis er en magnetventil, skal stenge vanntilførselen til skadestedet ved eventuell lekkasje og du må selv fysisk åpne den igjen for å få vanntilførsel

Presiserte krav
Teknisk forskrift til plan- og bygningsloven (TEK10) krever at vanninstallasjoner skal utføres slik at lekkasjer forhindres i størst mulig grad. Eventuelle lekkasjer skal enkelt kunne oppdages og ikke føre til skade på andre installasjoner eller bygningsdeler. Plasseres installasjonene i rom uten sluk, må de sikres mot lekkasje.

Veiledningen til TEK10  tilsier at for skjulte vannrør ivaretas kravet ved å montere rør-i-rør-system. For installasjoner som oppvaskmaskin, kjøleskap med vanntilkobling, kaffemaskiner og lignende oppfylles kravet ved å montere lekkasjestopper. Det skal også monteres lekkasjestopper under klosettsisterner og innbyggingsarmaturer når disse er skjult inne i bygningskonstruksjonen. Kravet om lekkasjestopper gjelder kun ved nyinstalleringer. Lekkasjestoppere anbefales montert av fagpersoner.

Brukerveiledning magnetventil for varmtvannstanker, kjøleskap og vaskemaskiner

NB: Minst 2 ganger i året må systemet testes.

Dette er viktig for at magnetventilen ikke skal sette seg fast.
Bruk en fuktig klut på sensorpunktene, og ventilen skal stenge vanntillførselen.
Etter trykker du RESET-knappen på adapteret for å stoppe alarmen og åpne vannet igjen.

Brukerveiledning NRL-stoppen

Nrl-stoppen monteres på hovedinntaket til huset og har trådløse sensorer feks. under bereder, vaskemaskin og toalett rom uten sluk. Selve bruker panelet monteres ofte i yttergang slik at man enkelt kan stå av vannet med ett enkelt trykk på off knappen i det man forlater huset.
Ved etter montering av en slik kan man spare flere tusen kroner på rimeligere bolig forsikring.

Trondheim VVS

Vi tilbyr et bredt spekter av ulike tjenster innen varmepumpe, elektro, graving og spyling.

Trondheim VVS er tilgjengelig døgnet rundt for alle sine kunder.

Kundeservice

Ved å sende inn min informasjon, godtar jeg å bli kontaktet

Gå til toppen