Dette har du krav på fra håndverkeren din

Trondheim VVS AS

Dette har du krav på fra håndverkeren din.

Dokumentasjon fra håndverkerener, husets verdipapir som sier noe om den tekniske tilstanden til boligen din. Husk å spørre om håndverkeren dokumenterer arbeidet sitt og hvordan dette gjøres før du inngår avtale med en bedrift.

Hvis håndverkeren bruker Boligmappa er det er stort pluss for deg. De bedriftene du finner til boligmappa skal være kontrollert for seriøsitet. En Boligmappa-håndverker er derfor ofte et trygt valg –i tillegg til at du alltid får god, verdiøkende dokumentasjon når jobben er gjort. Du logger inn på boligmappa med bank ID.

Feil og mangler knyttet til ombygging, renovasjon og enklere fornyelser av våtrom, eller manglende vedlikehold av disse, kan bli dyrt. Enten i form av direkte kostnader knyttet til vann og fuktskader, redusert oppgjør om en skade blir et forsikringsoppgjør, eller lavere salgspris pga. lav teknisk tilstandsgrad ved et boligsalg.

Uansett om du gjør arbeidet selv eller engasjerer håndverkere blir derfor dokumentasjon på arbeidet viktige verdipapirer.

Trondheim VVS laster alltid opp dokumentasjon på arbeidet vi utføres på boligmappa til din leilighet eller ditt hus.

Vi vil anbefale alle som skal få utført håndverkertjenester til å spørre om rørleggerbedriften eller snekkerbedriften dokumenterer arbeidet på boligmappa, slik at du vet at du har papirene i orden for et salg.

Fra 2022 ble det veldig strengt med tanke på videresalg av eiendom i Norge.
Den viktigste endringen der er at bolig ikke kan selges «som den er», men må dokumenteres av boligselger.

Dette er minimumskravet for hva du skal ha av dokumentasjon når du får utført rørleggertjenester.

Informasjon om firmaet:

  • Navn og organisasjonsnummeret på rørlegger-bedriften.
  • Navn på kontaktperson i bedriften.
  • Navn på eventuelle underleverandører og kontaktperson til disse.

Informasjon om utført arbeid:

  1. Beskrivelse av utført arbeid og bilder underveis fra prosessen.
  2. Informasjon om drift og vedlikehold (FDV).
  3. Produktoversikt over materialer og installerte produkter, inkludert leverandør/type (bruksanvisninger, produktdatablad osv) Dette er særlig viktig når det gjelder membran og våtromsplater.
  4. Dokumenter fra kommunen hvis tiltaket er søknadspliktig.

Husk også dokumentasjon ved enklere rørleggerarbeid, slik bytte av varmtvannsbereder, nytt blandebatteri, montering av vannstopper er også viktige dokumenter ved et evt. salg av eiendommen di

Vi i Trondheim VVS er stolte av å være en seriøs aktør som leverer de dokumentene du trenger for et hyggelig eiendomsforhold

Gå til toppen