Skulle gjøre en jobb i Trondheim – endte opp mange mil unna

Her om dagen fikk vi et spørsmål om å bistå i en jobb om bord på hurtigruteskipet MS Finnmarken. Forespørselen kom kort tid før skipet skulle sette kurs nordover fra Trondheim klokka 12 denne dagen.

Det hadde oppstått en lekkasje, som gjorde at bassenget og jaqquzzien var ute av drift. Vår utsendte rørlegger tok med seg nødvendig utstyr for å utføre plastsveising på et rørsystem.

Da vi ankom kaia var det knappe to timer til skipet skulle sette kurs nordover. Det var ikke mulig å utføre sveisingen før alt vannet i rørene var borte. Både basseng og jaqquzzi måtte tømmes helt for å få rørene klare for sveising. At det regnet, gjorde at det tok ekstra tid før jobben kunne utføres.

Rørleggeren vår så på klokka, og innså at han umulig kunne utføre sveisingen og samtidig komme seg av skipet før avreise. Vår serviceinnstilte fagmann tenkte ikke engang tanken på å forlate Finnmarken for å komme seg hjem til middag denne dagen. Han valgte derfor å bli med nordover. På disse skipene er det nemlig ikke bare å trykke på stoppknappen når man vil.

Skulle han utføre jobben måtte han bli med til neste stopp – Rørvik i Vikna kommune i Nord-Trøndelag…

I 17-tiden var sveisingen ferdig, bassengene fylt opp og testet. Nå kunne gjestene igjen nyte et deilig bad under åpen himmel.

Rørleggeren vår gikk av skipet i Rørvik og ble med den sørgående hurtigruten tilbake. Klokka 06.30, nesten ett døgn senere, var vår utsendte vel framme i Trondheim.

Takk for oppdraget og turen!

Rørsystemet som måtte sveises.