Frosne vannrør

Trondheim VVS har spesialisert seg på tining av fryste vannrør. Vi bistår deg i Trondheim, Melhus, Skaun, Klæbu, Orkanger, Malvik og Stjørdal.

Vi har døgnåpen vakttelefon til rørlegger i Trondheim og omegn

 

Frosne vannrør? Kontakt oss på telefon 40 47 40 40

 

 

Har det vært langvarig kuldeperiode og du plutselig blir fri for vann, da kan vannrør være frosset. Det er viktig at du sjekker hele huset, og får en oversikt over alle rom med vannrør. Skru opp temperaturen slik at det er pluss grader i rom med rør.

Er det fritt for vann i hele huset er det mest sannsynlig at vannledingen til bygget har frosset. Da må du ringe oss i Trondheim VVS som har egnet utstyr til slike oppdrag på telefon 40 47 40 40.

Er det vann i enkelte rom og noen rom som ikke har vann, er vannet frossent inne i huset et sted. Det er viktig og få oversikt over hvor rør går i bygget, skru opp varmen i rom med rør. Er det kjøkken eller bad, åpne skapdørene slik at varmen kommer til.

Tips! Når du har kontaktet Trondheim VVS for hjelp, bør du få en oversikt over rørsystemet i huset. Jo mer opplysninger du kan oppgi, jo enklere vil tinejobben bli utført. Da det er forskjell tine utstyr til hvordan rør som er frosset.

1. Hva slags type vannledning er det i boligen
Det finnes tre forskjellig vannledninger, den kan varier iht. huset alder. I Norge er det 3 forskjellige vannledingstyper i bruk; kobber, galvanisert jern eller plast.

2 . Hovedstoppekran

Når man skal tine vannledning er det viktig er at det er tilgjengelighet til stoppekranen. Finn ut hvor stoppekranen er i boligen. Det er også viktig å sjekke hvilken type stoppekran som er i boligen og virker den? Mange gammel stoppekraner virker ikke og disse MÅ skiftes før man går i gang med tining.

3 . Hvor står stoppekran

Når enn tiner med vann under høytrykk vil det bli noe søl, er stoppekran plassert i rom med sluk er ikke dette noe problem.
Dersom stoppekranen er i kjøkkenbenk eller i “rør i rør skap”, må du finne ut hvor langt det er til rom med sluk eller et egnet sted ute.

Litt om tining av utvendig vannledning i bakken
Ved tining av vannledninger som ligger under bakken kan det være mange hensyn og utfordringer som må bergenes før igangsettelse:

– Lengde på vannledning som må tines
– Avstand mellom bolig, brønn eller kommunaltilkobling
– Tilgang til vannledningen, dersom vannledningen er veldig lang må det være tilgang til ledningen på flere steder.
– Gamle vannledninger kan være skadet/må byttes
– Dimensjons endringer på vannledning
– Koblinger og bend
– Telen har presset vannledningen flat.

NB! Er vannet frossent utenfor huset bør vi kontaktes snarest får å unngå at frosten går lengere en nødvendig.

Det er også lurt å kontakte sitt forsikringsselskap.

Trondheim vvs gjennomfører alle typer tineoppdrag – både over og under bakken.

Døgnbemannet telefon: 40 47 40 40