Dusjkabinett – en rimelig forsikring!

Hvilket dusjkabinett skal jeg velge?

Trondheim VVS har lang erfaring med dusjkabinett og monterer daglig dusjkabinetter i Trondheim, i denne artikkelen kommer vi med litt tids og råd.

Når du vil unngå vannskader og lekkasjer på ditt eksisterende bad, eller du ønsker en dusjløsning nr. 2 på vaskerommet som ikke har membran, da skal du velge et dusjkabinett. Det er mange modeller å velge mellom, derfor kan det være lurt å se nærmere på hva som bestemmer det som passer best for deg.

Men la oss aller først fortelle deg hva begrepet dusjkabinett egentlig er:

Et dusjkabinett er en dusjløsning som hindrer vannsprut på vegger og gulv i ditt bad eller vaskerom. Dusjkabinettet består av en døråpning og tette vegger rundt der du står og dusjer. Veggene og døråpningen er montert på et dusjkar. Dusjkabinettet er åpent opp mot taket og det kobles til et vannuttak, som du har i veggen på badet, gjennom slanger. Én slange til kaldtvannet og én til varmtvann. Når du dusjer, føres vannet ned i en bunnventil i dusjkaret, videre gjennom et rør og ned i sluket i gulvet. Med denne dusjløsningen faller det ikke en eneste dråpe på vegg eller gulv.

Et dusjkabinett har forskjellige størrelser – både i bredden og i høyden. Det kan være firkantet, rektangulært, buet eller fasettkantet. Her ser du eksempler på disse fire modellene:

eurobad-euroeco-dusjkabinett (2).jpg

Foto: EuroBad

novellini-crystal-dusjkabinett (1).jpg

Foto: Novellini

vikingbad-lima-dusjkabinett (2).jpg

Foto: Vikingbad

porsgrund-showerama-dusjkabinett (2).jpg

Foto: Porsgrund Bad

Noen dusjkabinett er helt komplette hvor det medfølger blandebatteri og dusjsett, mens andre leveres kun med dusjsett. Til sistnevnte må du kjøpe et blandebatteri i tillegg (et termostatbatteri anbefales). Enkelte modeller leveres også med takdusj, og noen leverer med integrerte hyller. Du kan også få med ekstrautstyr som klappsete og støttehåndtak.

OBS! Modeller med takdusj er de høyeste dusjkabinettene.

inr-bric-dusjkabinett.jpg

Foto: INR

For å få plass til å montere, anbefales det at takhøyden er ca. 5 cm høyere enn total høyde på dusjkabinettet.

Det aller viktigste du må vite før du kjøper, er følgende:

 • Hvilken takhøyde er det i rommet?
  (Det er ikke alltid samme takhøyde på badet som i resten av boligen)
 • Hvor skal dusjkabinettet plasseres?
  (I hvilket hjørne? Tegn en skisse av rommet sett ovenfra, få med dør og vindu på skissen og påfør gjerne mål og avstander i cm. Noen dusjkabinett passer fint å stå mot rett vegg)
 • Hvor stort dusjkabinett har du plass til?
  (Mål avstanden fra hjørnet og helt bort til nærmeste hindring, på begge sider
 • Hvordan kabinett skal du kjøpe?
  (det er veldig smart å velge et kabinett som din rørlegger kjenner til, da går det monteringen raskere og du er sikker på at det er mulig å få i reservedeler i framtiden.)
 • Hvor mye skal man bruke på et dusjkabinett?
  (Vi anbefaler deg at du bruker rundt 12.000 kr,- på et dusjkabinett, da har du et dusjkabinett med inkludert termostat og støypemarmor som bunn som gjør kabinettet solid. , du merker veldig stor forskjell på en dusjkabinett til 6000,- kontra ett til 12.000,-

Ta kontakt med oss i dag for en dusjkabinett prat!